Ostale storitve

Nudimo celovite rešitve doživljajske infrastrukture - od via ferrata parkov preko hišic na drevesu
do adrenalinskih parkov, prilagojenih za invalide.

Via ferrata

V zadnjih letih so zahtevne nadelane plezalne poti preko skalnih sten, imenovane tudi via ferrate vedno bolj priljubljene.
Vedno več tovrstnih poti, tudi po več skupaj, se nadeluje v bolj dostopnih stenah in soteskah. Taka območja lahko imenujemo tudi ‘via ferrata parki’. Ker naša ekipa veliko prostega časa preživi v gorskih stenah, imamo do nadelave takšnih poti poseben pristop, saj najdemo atraktivno linijo, ki je lepo umeščena v okolje. Naša kvaliteta pa je tudi, da klasično via ferrato nadgradimo z atraktivnimi elementi, kot so različni viseči mostovi, mreže, nihajne prečke in ostalo.

Via ferrate nadelujemo z najnovejšimi materiali in pri tem upoštevamo različne standarde, ki se nekoliko razlikujejo glede na državo. Najbolj zagovarjamo francoski sistem, pri katerem je varovalna jeklenica zaradi večje varnosti v primeru padca med posameznimi klini ohlapna, razmiki med klini pa merijo v vertikalah 2 metra, v položnejših delih in horizontalah pa 3 do 15 metrov (odvisno od terena). Hkrati stremimo za tem, da je pot nadelana tako, da poteka predvsem po naravnih razčlembah, po potrebi pa na nekaterih mestih za napredovanje namestimo dodatne stopne in prijemalne kline ali jeklenico. Uporabljamo le certificiran material, po želji naročnika pa na pot namestimo tudi varovalni sistem continuos belay Speedrunner našega partnerja Kanopeo.

Via Ferrata

Mobilni – samostoječi adrenalinski parki

Za izdelavo konstrukcij samostoječih mobilnih parkov uporabljamo cinkano železo ali les.
Z združevanjem različnega števila tipskih modulov lahko na primerno ravni površini sestavimo poljubno velik oziroma zmogljiv park. Montaža in demontaža takih modulov je enostavna, prav tako pa tudi transport.
Primerne lokacije so lahko nakupovalna središča, živalski vrtovi, prostori za piknik, rekreacijski centri in podobno.

Mobilni – samostoječi adrenalinski parki
Za izdelavo konstrukcij samostoječih mobilnih parkov uporabljamo cinkano železo ali les.

Adrenalinski parki, prilagojeni za invalide

Ob pravilni izbiri vaj in njihovi prilagoditvi lahko ob pomoči inštruktorjev občutek svobode in adrenalina v parku doživijo tudi invalidi.
V našem podjetju zagovarjamo, da bi moral imeti vsak lažje dostopen adrenalinski park vsaj nekaj vaj, prilagojenih za invalide.

Adrenalinski parki, prilagojeni za invalide

Večnamenski stolpi

Večji adrenalinski in pustolovski parki potrebujejo središčni prostor, kjer se večina prog začne in tudi konča.
Pri projektiranju na to mesto običajno umestimo večnamenski stolp z več nivoji. To nam omogoča, da nanj namestimo začetke in zaključke različno zahtevnih prog, kar močno olajša tudi delo inštruktorjem. Poleg tega nam zgornji nivo služi kot dobra razgledna točka po parku in okolici, nanj pa lahko enostavno namestimo tudi quick jump free fall.

Večnamenski stolpi lahko stojijo samostojno in služijo kot razgledne točke ali pa se jih uporabi kot začetek daljših zip-line spustov. Veliko pozornost namenimo izgledu stolpov, zato za njihovo izdelavo večinoma uporabljamo kvaliteten les. Vsak stolp je zgrajen kot unikat, njegova oblika pa je prilagojena okolju in željam naročnika (v obliki svetilnika, velike jadrnice …).

Naši stolpi so zasnovani tako, da je gibanje po njih popolnoma varno brez uporabe dodatne varovalne opreme.

Večnamenski stolp

Quick jump free fall

Ti sistemi ponujajo različne izkušnje prostega pada z višine od 10 do 25 metrov. So popolnoma varni in enostavni za uporabo.

Quick jump free fall
Ti sistemi ponujajo različne izkušnje prostega pada z višine od 10 do 25 metrov. So popolnoma varni in enostavni za uporabo.

Hiše na drevesih

Na področju glamping turizma za vas izdelamo unikatno hišo na drevesu ali viseči leseni podest za namestitev šotora.
Pri teh gradnjah se poslužujemo različnih tehnik vpetja nosilne konstrukcije na drevo, pri tem pa stremimo k cilju, da so te konstrukcije čim bolj prijazne drevesom. Fazi načrtovanja pri teh gradnjah posvetimo posebno pozornost, zato so naše hiše na drevesih atraktivne, a varno dostopne, lepo umeščene v okolje in kar najbolj upoštevajo želje naročnika.

V vsakem od nas je ostalo nekaj otroškega veselja, zato je preživeta noč v taki hiši ali šotoru nepozabno doživetje za vsakogar.

Hiše na drevesih
Na področju glamping turizma za vas izdelamo unikatno hišo na drevesu ali viseči leseni podest za namestitev šotora.

Viseči mostovi in sprehodi med krošnjami

Gradimo viseče mostove, ki so namenjeni prehodom preko sotesk ali sprehodu med krošnjami dreves.
Mostovi so zgrajeni tako, da uporabniki ne potrebujejo dodatne varovalne opreme, zato lahko sproščeno uživajo v razgledih na okolico iz ptičje perspektive. Sprehodi med krošnjami dreves nam tudi omogočajo, da spoznavamo rastlinske in živalske vrste iz perspektive, ki nam sicer skorajda ni dostopna.

Načrtovanje in gradnja mostov za sprehode med krošnjami zahtevata veliko mero odgovornosti in iznajdljivosti, saj morajo biti posegi na drevesih čim manjši. Zaradi uporabe izbranega lesa imajo naši mostovi tudi lep vizualni izgled in se dobro vključijo v okolje.

Viseči mostovi in sprehodi med krošnjami
Gradimo viseče mostove, ki so namenjeni prehodom preko sotesk ali sprehodu med krošnjami dreves.

Zunanje umetne plezalne stene in monkey climb

Naše gradnje na tem področju omogočajo nekoliko drugačno izkušnjo plezanja – plezanje v naravnem okolju, a po umetnih oprimkih.
Predstavljajo dobro popestritev in nadgradnjo pustolovskega ali adrenalinskega parka.

Zunanja umetna stena

Parki za izboljšanje motorike

Sestavljeni so iz zabavnih elementov, katerih uporaba človeku izboljšuje motoriko gibanja.
Zaradi bližine tal so varni in primerni tudi za otroke.

Park za izboljšanje motorike

Kolesarski parki

Posebnost naših kolesarskih parkov so najrazličnejši vmesni elementi, izdelani iz lesa (bande, valovi, tehtnice, mostički in podobno).
Zanimivi so za otroke in primerni za postavitev na manjših lokacijah. Lepo se jih da umestiti tudi pod adrenalinske in pustolovske parke.

Kolesarski park

Ponujamo celovito storitev:

 • svetovanje,
 • projektiranje,
 • izgradnjo na ključ,
 • vzdrževanje,
 • nadgradnjo,
 • obnovo.

Pokrivamo celoten proces:

 • vzpostavitev kontakta in dogovor za termin ogleda lokacije,
 • ogled in izbor najprimernejše lokacije,
 • načrtovanje,
 • pripravo projektne dokumentacije,
 • pridobitev dovoljenj,
 • dobavo in transport materiala na lokacijo,
 • izgradnjo parka.