Pustolovski parki / adrenalinski parki

Pustolovski parki nam omogočajo gibanje med krošnjami dreves.
Pri adrenalinskih parkih drevesa nadomestimo z umetnimi stebri.

Pustolovski parki

Pustolovski parki nam omogočajo gibanje med krošnjami dreves. Na ta način treniramo psihofizične sposobnosti, kar nam pomaga tudi pri premagovanju vsakodnevnih naporov.

Tovrstne aktivnosti so dobrodošle tako za otroke kot tudi odrasle, saj si s premagovanjem različnih ovir krepimo tudi samozavest in motorične sposobnosti.

Pustolovski parki
Adrenalinski parki
Pustolovski parki

Adrenalinski parki

Adrenalinski parki se od pustolovskih parkov razlikujejo le v tem, da na izbrano lokacijo namesto dreves postavimo umetne stebre.

Pri načrtovanju parkov smo najprej pozorni na pričakovanje širokega kroga uporabnikov, zato so naši parki zasnovani in namenjeni tako družinam, skupinam kot tudi posameznikom. Parki so sestavljeni iz različno zahtevnih prog. Vsaka proga vsebuje med 8 in 15 različnih elementov. Trenutno v našem podjetju ponujamo preko 100 različnih elementov, vsako leto pa dodamo nekaj novih.

Adrenalinski parki
Adrenalinski parki
Adrenalinski parki

Po težavnosti si proge sledijo:

 • za najmlajše, do 4. leta starosti, na višini do 50 cm, brez varovalnega sistema in s primerno podlago za primer padca;
 • od 4. do 8. leta starosti na višini do 150 cm, tu je obvezna uporaba varovalnega sistema, starši spremljajo otroke s tal;
 • sledijo različno zahtevne proge do višine, ki jo omogočata višina in debelina dreves (tudi 20 in več metrov visoko).

Število prog in elementov je odvisno od lokacije in obiska. Njihovo število se glede na povpraševanje in zasedenost parka lahko iz leta v leto povečuje. Z vsakoletno širitvijo in dodajanjem novih elementov ostaja park atraktiven za goste, saj se jih vedno znova preseneti z novostmi.

Varnost

Varnost v parku je za naše podjetje na prvem mestu. Vsi naši parki so narejeni po standardu EN 15567-1 in kontrolirani s strani Vertic’Alps Expertise.
V parke večinoma vgrajujemo varovalna sistema našega partnerja Kanopeo GmbH. Sistema z neprekinjeno varovalno jeklenico uporabniku onemogočata, da bi se na višini po pomoti ali lastni želji odpel iz varovalnega kompleta.

Sistem Safe Roller je v višjem cenovnem razredu, vendar omogoča večji pretok obiskovalcev v določenem času, stroški upravljanja parka pa so s tem varovalnim sistemom nekoliko nižji, prav tako se skrajša čas
usposabljanja uporabnikov. Pri sistemu Safe Roller se uporabnik lahko prosto giblje preko parka in pozabi na skrb, ali je varovan ali ni.

Sistem Speedrunner je cenovno ugodnejši, a prav tako popolnoma varen. Pri tem sistemu mora biti uporabnik parka pozoren na varovalni sistem do te mere, da pri prehodu z ene na drugo vajo premakne Hanook (varovalno
vponko) preko vodila v naslednji element.

Postavitev plezalnega parka

Pustolovski park umestimo v gozd, med krošnje dreves, adrenalinski park pa na umetne stebre. Za katero izvedbo se odločimo, je v veliki meri odvisno od lokacije in njenih naravnih danosti. Za uporabnike sta atraktivna oba parka, je pa izvedba adrenalinskih parkov nekoliko dražja.

Izgradnja pustolovskega parka

Ogled in določitev lokacije, dreves in oblike; pridobitev dovoljenj; čiščenje terena; pregledi dreves; strokovna priprava dreves na montažo; montaža podestov, elementov in varovalnega sistema; pregled parka in šolanje inštruktorjev.

Izgradnja adrenalinskega parka

Ogled terena; izmere in oblika; načrtovanje in statični izračuni; pridobitev dovoljenj; temeljenje in postavitev umetnih stebrov; montaža podestov, elementov in varovalnega sistema; pregled parka in šolanje inštruktorjev.

Med celotnim delovnim procesom v našem podjetju stremimo za tem, da je poseg čim prijaznejši do narave in da je končni izdelek kar najbolje umeščen v okolje.

Ponujamo celovito storitev:

 • svetovanje,
 • projektiranje,
 • izgradnjo na ključ,
 • vzdrževanje,
 • nadgradnjo,
 • obnovo.

Pokrivamo celoten proces:

 • vzpostavitev kontakta in dogovor za termin ogleda lokacije,
 • ogled in izbor najprimernejše lokacije,
 • načrtovanje,
 • pripravo projektne dokumentacije,
 • pridobitev dovoljenj,
 • dobavo in transport materiala na lokacijo,
 • izgradnjo parka.